Dudak dolgusunda hyaluronik asit kullanımı
Hyaluronik asit, vücudun eklemleri, gözleri ve cildi nemli tutmak için doğal olarak ürettiği berrak bir asit türüdür. Hyaluronik asit, kendi ağırlığının bin katına kadar su çekebilme ve suyu içinde tutma özelliğine sahiptir ve bu da onu ideal kozmetik dolgu maddesi yapar.
Hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri, yüzde hacim kaybı, ince çizgiler ve kırışıklıkların olduğu bölgelere uygulanabilir. Böylece hem cildi nemlendirir hem de uygulandığı bölgeyi aylarca sürecek dolgunluğa ulaştırır.
Dudak dolgusunda hyaluronik asit kullanmanın bir sebebi de hastanın işlemden memnun kalmaması durumunda dolgu işleminin geri alınabilmesidir.
Kalıcı dudak dolgusu
Hyaluronik asitin avantajlarından biri olan kolay erimesi onun dezavantajlarından da biridir. Hyaluronik asit dolguların kalıcılığı 3 ila 12 ay arasındadır. Bu süre kişinin bağışıklık sistemine, sigara kullanımına, yaşına ve başka pek çok faktöre göre değişebilir.
Daha kalıcı sonuçlar isteyen hastalar silikon gibi kalıcı dolgu malzemelerine yönelebilmektedir. Ancak dudak silikonu gibi kalıcı dudak dolguları daha fazla komplikasyon görülebilen ve tersine çevrilemeyen uygulamalardır.
Yağ enjeksiyonu ile dudak dolgusu
Dudakta kalıcı dolgunluk sağlamak için güvenli şekilde tercih edilebilecek dolgu maddesi kişinin kendisinden yağ transferidir. Ancak yağ dokusu vücut tarafından büyük ölçüde emileceği için elde edilmesi istenen görünümden daha fazla hacimde yağ enjeksiyonu yapmak gerekir. Bu da ilk etapta fazla şişkin dudaklara sebebiyet verecektir. Hyaluronik asit dolgulardaki gibi hızlı bir şekilde sosyal hayata dönmek mümkün olmayacaktır.
Yağ enjeksiyonu ile dudak dolgusu, burun ameliyatı gibi başka bir ameliyatla birleştirildiğinde dinlenme sürecinde dudaklar da istenen seviyeye indiği için hasta memnuniyeti sağlanmaktadır.